Pyme Sostenible 2024

Com funciona:

El Programa Pyme Sostenible es caracteritza per la seua orientació cap a les demandes específiques de les PIME espanyoles, mitjançant el desenvolupament d’una metodologia mixta de diagnòstic, suport en el procés innovador i difusió del coneixement .

El programa es materialitza a través de les següents actuacions:

Diagnòstic Assistit en Sostenibilitat (Fase I), consistix en l’elaboració d’un Diagnòstic Assistit en matèria de Sostenibilitat que permetrà a la Pime analitzar el seu nivell de desenvolupament sostenible i les seues possibilitats de millora mitjançant l’estudi de:

Petjada de carboni
Eficiència energètica
Economia Circular
Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Ajudes econòmiques per a la implantació (Fase II), en esta fase, proveïdors externs a la Cambra, realitzen la implantació de les solucions establides en el Diagnòstic.

L’empresa pre finança la despesa íntegrament de fins a 7.000 € més un 7% de costos indirectes, sent la intensitat de l’ajuda del 60% (rebria fins a 4.494 €). Addicionalment es realitzarà un seguiment del pla per part el tutor cameral.

El termini màxim per al desenvolupament de la fase d’ajudes és de 6 mesos.


Descàrrega de documentació

Anexo I – Descripció Pyme Sostenible
Anexo II – Declaració responsable
Anexo III – Model de conveni *DECA Empresa beneficiària – Cambra
Anexo IV. Modelo Anexo al convenio DECA_Plazo ejecución y condiciones elegibilidad
Anexo V. Tipología y Justificación de Gastos Elegibles Fase II

Convocatoria Pyme Sostenible 2024

Publicació en el BOP Alacant
Resolució Grupal d’Admissió Programa Pyme Innova
Resolución Grupal de Denegació i Llista d’Espera Programa Pyme Innova

 

Destinataris

Pyme Sostenible és una iniciativa, dirigida a PIMES i autònoms, amb el suport econòmic del Fons Europeu de Desenvolupament regional, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i la Cambra de Comerç d’Alacant.

Les condicions imprescindibles per a ser beneficiari del programa d’ajudes són:

  • Ser una petita i mitjana empresa, segons la definició de pime arreplegada en l’annex 1 del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014 http://www.boe.es/doue/2014/187/l00001-00078.pdf.
  • Estar donada d’alta en el Cens de l’Impost d’activitats Econòmiques en l’activitat objecte de subvenció abans de l’1 de gener de 2022.
  • Tindre una xifra de negoci mínima de 100.000 € en l’última anualitat.
  • Tindre el seu domicili social i/o centre productiu en algun dels municipis de la demarcació de les Cambres d’Alacant i Orihuela, de conformitat amb les dades arreplegades en el cens. En el cas que una empresa posseïsca diverses seus o centres productius el centre destinatari i directament beneficiari del Programa ha d’estar situat en algun dels municipis anteriorment citats.
  • Estar al corrent de les obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social.
  • No trobar-se incursa en cap de les prohibicions a què fa referència l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, o normativa aplicable en la matèria pròpia de la Comunitat Autònoma corresponent.
  • No tindre la consideració d’empresa en crisi conforme al que es disposa en l’article 2, apartat 18, del Reglament (UE) Núm. 651/2014, pel qual es declaren determinades categories d’ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat, i conforme a la definició establida en les directrius comunitàries sobre ajudes estatals de salvament i de reestructuració d’empreses no financeres en crisis (2014/C149/01).
  • Complir la norma de minimis, segons el que es disposa en el Reglament UE Núm. 2023/2831, de la Comissió, de 13.12.2023, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DO L de 15.12.2023), segons el qual l’import total de les ajudes de minimis concedides a una “única empresa” no serà superior a 300.000 euros en els tres anys previs a esta concessió.
  • Complir la totalitat dels requisits exigits en la present convocatòria.

 

Esclusions

  • Queden excloses d’esta convocatòria les comunitats de béns i les societats civils, així com les associacions, fundacions i, en general, les entitats sense ànim de lucre.
  • Així mateix, queden excloses les persones en situació d’autoocupació que tinguen la consideració d’autònoms societaris o autònoms col·laboradors.
  • Independentment dels epígrafs de l’IAE en els quals estiguen donades d’alta, queden exceptuades aquelles empreses que operen en els sectors de la pesca, l’aqüicultura, el carbó i la producció primària dels productes agrícoles que figuren en la llista de l’Annex I del TFUE.
  • No podran participar en la Fase I d’assessorament a través del Diagnòstic Assistit en innovació aquelles empreses que hagueren realitzat este diagnòstic en la convocatòria del programa “Sostenibilidad” de l’anualitat 2023.
  • No podran ser beneficiàries de la Fase II d’Ajudes les empreses que hagueren resultat beneficiàries en la citada convocatòria 2023.

 

Convocatòria Pyme Sostenible 2024

Les sol·licituds de participació d’empreses al Programa seran analitzades atenent l’orde de prelació resultant del sorteig, fins a l’esgotament dels fons disponibles. Per tant, les ajudes es concediran, seguint el citat orde de prelació, als sol·licitants que complisquen els requisits establits en la present convocatòria per a ser beneficiari, fins a esgotar la quantia total màxima de les ajudes prevista en l’apartat 6 de la Convocatòria Pública d’Ajudes.

La resolució del procediment es notificarà als interessats mitjançant publicació en la pàgina web substituint esta publicació a la notificació personal i assortint els mateixos efectes, de conformitat amb el que es preveu en l’article 45.1.b) de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Tots els terminis als quals done lloc la resolució del procediment es computaran des de l’endemà d’aquell en què tinga lloc la publicació d’esta.

La presentació de sol·licitud només es podrà realitzar en modalitat telemàtica sent necessari l’ús de certificat digital de persona representant d’entitat jurídica; o de persona física, en cas d’autònom (emés per *FNMT, DNI-e, *ACCV o *CAMERFIRMA).

En el cas de les obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social, l’empresa autoritza la Cambra de Comerç a realitzar la consulta telemàtica de la seua situació amb *AEAT i Seguretat Social

 

Per a la tramitació telemàtica pot accedir a la Seu Electrònica de Càmera Alacant


TRAMITACIÓ TELEMÀTICA

Ajuda Seu Electrònica

Celebració sortege davant notari

Llistat provisional de sol·licituds admeses i no admeses per al sorteig
Llistat definitiu de sol·licituds admeses i no admeses per al sorteig
Llistat de sol·licituds ordenades segons sorteig per a la seua valoració

Estos llistats (provisionals i definitius) s’exposaran en la Seu Electrònica i en la Pàgina Web de la Cambra d’Alacant.

                                              #EuropaSeSiente