El president de Cambra i l’alcalde de Novelda visiten ‘El Mercat del Poble’ obert ja al públic

8

El president de la Cambra de Comerç d’Alacant i l’alcalde de Novelda, Fran Martínez, han visitat el ‘Mercat del Poble’, les instal·lacions provisionals del mercat de proveïments del municipi, que ja a obert les seues portes al públic en les antigues dependències de la Cooperativa del Camp Santa María Magdalena, al carrer Navarrés. ‘El Mercat del Poble’ acull 43 casetes que donaran servici als ciutadans durant el temps que duren les obres en l’edifici del Mercat de Proveïments a fi de donar una solució transitòria als comerciants i que puguen continuar amb la seua activitat.

Les instal·lacions que ja estan obertes al públic s’han pogut condicionar i dotar gràcies a la col·laboració entre la Cambra de Comerç i l’ajuntament de Novelda el que ha permés que l’entitat cameral hi ha assumit la creació, dotació i gestió del mercat de proveïments provisional. A través de la firma d’un conveni, la Cambra ha condicionat i equipat l’espai a través de la subvenció de 250.000 euros que ha rebut de l’Ajuntament de Novelda per a finançar les obres, una quantitat que podrà veure’s incrementada en fins a 25.000 euros mensuals, durant un període màxim de set mesos, per a fer front als costos variables que pogueren generar-se en cas que fora necessari prolongar l’estada dels venedors en les instal·lacions provisionals. A més, l’Ajuntament també assumix els costos derivats de la neteja, subministraments (aigua, llum i gas) i manteniment de les dependències provisionals.

Carlos *Baño ha manifestat “d’esta manera la Cambra i l’Ajuntament de Novelda posen en marxa una col·laboració públic-privada que ha permés agilitzar en un temps rècord tota la tramitació i la realització de les actuacions necessàries en estes instal·lacions amb una reducció important del pressupost perquè els venedors puguen continuar exercint la seua activitat comercial i els ciutadans poder continuar comprant els productes de sempre. En este cas també amb la participació de l’empresa Carmencita que s’ha bolcat com si fora un projecte propi”.

Carlos Baño ha posat en valor el paper de la Cambra com a “ferramenta útil que oferix solucions als empresaris, comerciants, autònoms i administracions en el dia a dia”. El president de Cambra ha manifestat “esta obertura ha sigut possible a l’interés i voluntat de l’equip de govern, amb el seu alcalde al capdavant, i a l’actitud i generositat dels comerciants”.

El president ha destacat la labor de Jesús Navarro, vicepresident de la Cambra d’Alacant, en el projecte “ell ha sigut l’artífex d’este gran èxit. Gràcies a la seua obstinació en lloc de sumar hem multiplicat, implicant l’empresa Carmencita per la seua vinculació i inclinació amb Novelda. Per això, vull agrair a tota la família i treballadors de Carmencita”.

Per part seua, l’alcalde de Novelda, Fran Martínez, ha posat en valor la importància de la col·laboració públic-privada, entre Ajuntament i Cambra de Comerç, “que ha permés agilitzar la creació i dotació d’este mercat provisional”, al mateix temps que agraïa la col·laboració dels treballadors de Carmencita i dels operaris municipals que “s’han implicat per a aconseguir este mercat en un temps rècord”.

Estes dependències temporals acullen un total de 43 casetes situades per sectors -carns, peixos i verdures- per a facilitar el seu accés a cambres i amb una distribució determinada per sorteig. Les instal·lacions compten amb les dotacions necessàries per a continuar oferint el servici en les millors condicions, amb lavabos, eixides d’emergència i cambres frigorífiques diferenciades per als diferents productes.