Ecommerce Tour arriba per primera vegada a Alacant amb la col·laboració de Cambra Alacant per a consolidar el seu lideratge com hub en ecommerce

70

Des dels seus inicis en 2017, Ecommerce Tour s’ha consolidat en el panorama nacional com el major roadshow d’Espanya sobre comerç electrònic. Alacant serà la 18a ciutat a la qual arriba este esdeveniment, que compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant i Alacant Impulsa.

Ecommerce Tour Alacant (dijous, 26 de setembre), acudisquen més de 300 persones per a gaudir i aprendre en este esdeveniment que es desenrotllarà a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA).

Més de 30 experts d’empreses nacionals, internacionals i locals ja han confirmat la seua presència en una agenda multidisciplinària i que pretén donar resposta a les últimes novetats, reptes i desafiaments per a la indústria. Empreses com Nestlé, Shopify, BBVA, Gioseppo, Joselito, PcComponentes, CTT Express, Sabata Feroç, Majorica, MGWines, Gobik, Amazon Shipping, Popa Brands o Silbon es donaran cita a Alacant.

“Alacant és una zona estratègica per al comerç electrònic a Espanya. Segons les nostres pròpies dades, quasi 3 de cada 10 ecommerce a Espanya es troben en la banana que formen València-Alacant-Múrcia. Volem consolidar Alacant com un hub estratègic a Espanya a nivell digital i esta serà la primera pedra del que volem construir”, assenyala Samuel Rodríguez, CEO i Fundador de Ecommerce News.

Comerç Unificat, Marketplaces, B2B, IA, sostenibilitat, els temes a debat
Durant 2023, el ecommerce a Espanya va facturar 84.000 milions d’euros, un 16,3% més que l’any anterior. Només en el quart trimestre de l’any passat es van facturar 22.707 milions d’euros. Precisament, la campanya de Black Friday i Nadal seran temàtiques protagonistes durant l’esdeveniment, que concentra bona part de les vendes anuals de moltes empreses.

Després de la inauguració oficial per part de l’Aj. d’Alacant està prevista una taula redona sobre la importància del comerç unificat com a estratègica per a millorar l’experiència del client en la qual participaran DOJO, Nestlé, Gioseppo, Pernils Joselito i KALK.

La logística serà present en una xarrada debat entre l’empresa de missatgeria CTT Express i una de les majors botigues en línia d’Espanya, PcComponentes, la facturació de les quals va superar els 650 milions d’euros en 2023.

BBVA ens revelarà el present i futur dels pagaments en línia, que continuen evolucionant, alineant-se amb un consumidor cada vegada més digitalitzat. La Intel·ligència Artificial, també formarà part del programa amb un panell d’experts conformat per María Dávila (Majorica), Andrés Pedreño (Torre Juana OST), María Selma (Brandi & co) i Gabriel Ferrer (ROI UP).

També s’escoltaran els casos d’empreses tradicionals que comencen a vendre en línia directament els seus productes a la cadena de distribució: el conegut com a fenomen del comerç electrònic B2B, la facturació del qual superarà els 100.000 MM€ d’Espanya per a 2026.

Amb una taula d’experts (Aécio Dantas [Silbon], Héctor Nebot [Sabata Feroç] i Laura Hortal [Slowers SLU]) sobre sostenibilitat tancarà la primera edició de Ecommerce Tour a Alacant. Les següents parades d’este esdeveniment seran a Gijón (22 d’octubre) i Lleó (30 d’octubre).

Ecommerce Tour Alacant és possible gràcies al suport i patrocini d’Ajuntament d’Alacant, Alacant Impulsa, CTT Express, BBVA, Shopify, Sender Global, DOJO, Inforges, Factor Lliure, Amazon Shipping, Cainiao, Marc Visual, ROI UP, Raiola Networks, Bolsalea, LetsLaw i Shopping Feed. A més de la col·laboració de Cambra de Comerç d’Alacant, AEPA, Juver, Vinopremier i Axicom.

Sobre Ecommerce Tour
Ecommerce Tour són un cicle d’esdeveniments sobre comerç electrònic i economia digital organitzats per Ecommerce News. Dirigit a un públic professional recórrer diferents ciutats espanyoles des de 2017, havent acumulat més de 5.000 assistents des de la seua primera edició a València 2017. Des de llavors ha passat per ciutats com Múrcia, Sevilla, Còrdova, Cadis, Màlaga, Gran Canària, Mallorca, Saragossa, Barcelona, Bilbao, Vitòria, Gijón, Valladolid, Lleó i la Corunya.

Sobre Ecommerce News
Ecommerce News és el major mitjà de comunicació d’Espanya especialitzat en comerç electrònic i economia digital. Inaugurat en 2012, el portal suma més de 5 milions de lectors, a més d’editar diferents revistes en paper anualment i organitzar diferents esdeveniments i congressos per tota Espanya.