Baleària, Actiu, TM Grup Immobiliari, Magic Costa Blanca, Panter, Vigar, Nax Solutions i Carnisseries Gombao, empreses guardonades amb els Premis Cambra 2023

20

Les empreses Baleària de Dénia, Actiu de Castalla, TM Grup Immobiliari de Torrevieja, Magic Costa Blanca de Benidorm, Panter de Callosa de Segura, Vigar de Gata de Gorgos, Nax Solutions d’Alacant i Carnisseries Gombao d’Elda han sigut guardonades amb els Premis Cambra 2023, que s’entregaran el pròxim 30 d’octubre en el marc de la Nit de l’Economia Alacantina.
El jurat, presidit pel president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Baño, i constituït per representants de la conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Diputació d’Alacant, CEV Alacant, Banc Sabadell, EUIPO, Universitat d’Alacant i de la Universitat Miguel Hernández, ha emés la decisió després de valorar les 45 candidatures presentades en una de les convocatòries amb més nombre d’empreses participants.

En la categoria de Comerç, el premi ha recaigut en Carnisseries Gombao d’Elda i, els criteris per a la valoració de les candidatures han sigut l’adaptació al mercat i a les noves formes de comerç; la implementació del comerç electrònic i/o digital; l’aplicació d’innovacions tècniques o tecnològiques; les inversions per a millorar i modernitzar la imatge de l’establiment; o la continuïtat en la mateixa activitat comercial sempre que constituïsca una valuosa aportació al costumisme i la història de les ciutats en què estiguen situats.

El premi ex aequo a la Internacionalització és per a Actiu, de Castalla, i TM Grup Immobiliari, de Torrevieja. En este quasi el jurat ha tingut en compte el dinamisme exportador de les empreses; la seua xarxa comercial en l’exterior; el treball d’obertura de nous mercats; les inversions realitzades per a l’exportació; i la creació de marques i dissenys propis.

El premi a la Indústria ha sigut per a Panter, empresa de Callosa de Segura. El jurat ha valorat les inversions realitzades; la qualitat dels productes fabricats; la imatge de l’empresa; la continuïtat i creativitat; la creació de marques pròpies i disseny industrial; i la sostenibilitat mediambiental.

En l’àmbit de la Innovació Empresarial el premi també ex aequo és per a Baleària, de Dénia, i Nax Solutions, d’Alacant. Els membres del jurat han tingut en compte criteris com la labor en matèria de disseny creativitat, investigació, desenrotllament tecnològic i innovació (I+D+i); i contribució a la Conservació del Medi Ambient.

En la categoria de Turisme el guardó és per a Magic Costa Blanca Hotels & Resorts de Benidorm. El jurat s’ha fixat en característiques com que poden pertànyer als sectors de turisme tradicional, turisme rural o oferta complementària; així com la millora de l’oferta global als visitants, la promoció, i el desenrotllament del turisme a la província d’Alacant.

El premi a la Propietat Intel·lectual ha recaigut en l’empresa Vigar, de Gata de Gorgos, i s’ha avaluat la qualitat dels productes protegits de l’empresa; la seua utilitat, repercussió i incidència en el mercat; l’àmbit geogràfic de la protecció; la trajectòria empresarial en l’ús dels drets de propietat intel·lectual; i l’impacte econòmic en el territori.

Els Premis Cambra 2023 tenen caràcter provincial i les empreses han pogut optar a ells a proposta pròpia o de l’associació sectorial o el col·lectiu en què estiguen integrades, del Comité Executiu i de les Comissions Informatives de la Cambra d’Alacant.