El fòrum ‘Made in Costa Blanca’ reunix empresaris i agents turístics per a desenrotllar una oferta sostenible i innovadora

14

Made “in Costa Blanca”, l’aposta de la Cambra de Comerç d’Alacant i el Patronat Provincial de Turisme per una oferta integrada que reunisca empreses productores i professionals del turisme complix cinc anys. En este temps, esta iniciativa ha aconseguit l’adhesió de desenes d’empresaris i professionals, ha posat en valor els recursos productius visitables i ha projectat esta oferta a través de diverses accions, entre les quals destaquen les visites autoguiades, les targetes promocionals i la presència en fires i campanyes.

Per a continuar avançant en esta iniciativa, que connecta amb les noves tendències del turisme responsable i sostenible, tots dos organismes han convocat als actors implicats en i als agents del sector en un fòrum que s’ha celebrat hui dilluns, 14 d’octubre, en el Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ).

Un fòrum per al diàleg

El programa del fòrum ha arrancat amb una exposició dels tècnics de Cambra i Patronat en la qual s’han explicat els avantatges que suposa per a les empreses i professionals adherir-se a ‘Made in Costa Blanca’, així com les actuacions dutes a terme fins a la data.

A continuació, ha tingut lloc una xarrada entre representants de diferents organismes i empreses que col·laboren amb esta iniciativa turística. La taula ha comptat amb la participació d’una representant de la Nova Companyia Arrendatària de les Salinas de Torrevieja, a la tècnica de turisme municipal de La Vila Joiosa, a la directora del Museu del Calçat d’Elda i a dos emprenedors adherits a ‘Made in Costa Blanca’, Todopalmera i Mel del Montgo, que ha explicat com es viuen i es compartixen estes experiències.

Un viatge per l’España “Made In”

Després ha sigut el torn de la periodista i professora Sandra Romero, qui ha guiat als presents en un viatge per l’España “*Made *In”, per a conéixer diversos casos d’èxit de turisme industrial. Després d’això, s’ha convidat a tots els presents a prendre la paraula per a dialogar sobre esta nova realitat turística amb un potencial regenerador, que involucra a les fonts d’activitat productiva en l’oferta turística i que permet recuperar qualitat ambiental i democràtica, creant cohesió social i fomentant la vida comunitària.

Aposta de Cambra i Patronat

‘Made in Costa Blanca’ és l’aposta de la Cambra de Comerç d’Alacant i el Patronat Provincial de Turisme per a promoure les activitats productives que forgen la identitat del nostre territori per mitjà d’una oferta turística integrada. Oferix una experiència turística reveladora als visitants i servicis de promoció per als adherits. Estes actuacions inclouen recorreguts autoguiats en museus i espais productius, targetes promocionals distribuïdes en una àmplia xarxa d’oficines de turisme i punts de visita, així com tot el suport i projecció que faciliten els canals d’esta iniciativa.