Què és un Estudi de Minimització de Residus Perillosos?
És l’antic Pla de prevenció i reducció de residus perillosos que després de la publicació de la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de Residus i sòls contaminats, passa a denominar-se Estudi de minimització de residus perillosos.
Qui està obligat a presentar-ho?
Estan obligats a presentar-ho els productors de residus perillosos que superen la producció de 10.000 quilograms a l’any.
L’Estudi de Minimització s’elabora cada quatre anys i es presenta per cada centre productor que supere la dita quantitat.
On puc presentar-ho?
Les empreses amb centres de producció de residus perillosos en la província d’Alacant (a excepció d’Alcoi i Orihuela) , poden presentar el seu Estudi de Minimització en les nostres instal·lacions de Cambra Alacant (Plaça Ruperto Chapí, 3, enfront de Teatre Principal. Alacant) o en qualsevol registre dels òrgans administratius habilitats. També poden remitírnosla per Correu; i en este cas es presentarà en sobre obert perquè es puga estampar el segell i la data en l’imprés de sol·licitud i en la còpia.
Quin és el seu contingut?
Contindrà la descripció del procés productiu i una anàlisi dels processos generadors de residus. Així mateix inclourà una valoració de la problemàtica generada per cada un dels residus i una selecció de mesures a aplicar. Es redactarà un programa d’aplicació que establisca objectius quantificats de reducció dels residus i els terminis d’implantació de les mesures, així com mecanismes d’avaluació i control d’este programa. Finalment, s’elaborarà un document de síntesi. PROCEDIMENT GVA
Enllaç per a descarregar impresos
Avantatges del pla
- Compliment de la normativa
- Millora del control dels processos productius
- Disminució del consum de matèries primeres, aigua i energia
- Reducció de la quantitat i de la perillositat de residus generats, la qual cosa suposa una important reducció dels costos associats a la seua gestió.
- Millora de la salubritat de l’entorn i, en conseqüència, de l’ambient laboral
- Reduïx els riscos d’ocasionar accidents i impactes mediambientals negatius
- Motiva la transició i facilita el camí cap a l’adopció de tecnologies netes
- Millora la imatge corporativa
- Facilita l’accés a mercats exigents i a contractes públics
- Incrementa, en definitiva, la competitivitat de l’empresa