Perspectives de l’economia alacantina
Els diferents indicadors d’activitat mostren el to expansiu de l’economia provincial. La demanda interna ha sigut el principal motor del creixement, impulsada per l’intens ritme de creació d’ocupació i per la millora de les condicions de finançament. La demanda externa també ha contribuït de forma positiva a l’avanç del producte, tant pel bon comportament de les vendes exteriors de mercaderies, com per l’elevat creixement de l’exportació de serveis turístics.
Perspectives de l’economia espanyola
s’esperava a l’inici de l’any. La millora del mercat laboral i de les condicions de finançament, el to expansiu de la política fiscal i l’avanç en la correcció dels desequilibris interns (dèficit per compte corrent, *sobreoferta immobiliària i endeutament del sector privat), juntament amb la política monetària expansiva del BCE i el manteniment del preu del petroli en nivells baixos, malgrat la seua recent recuperació, han recolzat el creixement, atenuant l’impacte de la incertesa generada al llarg de l’any per la prolongació fins a finals del passat mes d’octubre de la situació d’interinitat del Govern d’Espanya, i pel resultat del referèndum britànic favorable a l’eixida de Regne Unit de la Unió Europea.
Perspectives de l’economia mundial
L’economia mundial continua creixent a un bon ritme en un entorn de major incertesa. Les últimes previsions del FMI, publicades el passat 16 de gener estimen un creixement del 3,1% en 2016 (3,2% en 2015) i preveuen una acceleració de l’activitat econòmica, tant en les economies avançades com en les emergents en el període 2017-18. En 2017 el creixement previst de l’economia global és del 3,4%, unes previsions que són coincidents amb els seus pronòstics d’octubre.
Descarregar informe complet (PDF 0,26 MB)