Mazón anuncia un Mapa Autonòmic de l’Ocupabilitat per a “ser més precisos i útils” amb les necessitats de les empreses i els aturats

65

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que el Consell està treballant en un “Mapa Autonòmic de l’Ocupabilitat per a conéixer detalladament les necessitats formatives i de servicis que té les empreses i les persones desocupades de la Comunitat Valenciana”.

El cap del Consell ha realitzat este anunci durant la jornada ‘Sumem Talent: Claus per al creixement empresarial amb Labora’ organitzada per la Cambra d’Alacant i la Generalitat Valenciana, a través de Labora i en la qual ha participat al costat del president cameral Carlos Baño.

El president ha explicat que este instrument “ens permetrà ser més precisos, ajustats a la realitat i útils en l’objectiu de facilitar personal qualificat a les nostres empreses”. De fet, esta nova iniciativa servirà per a oferir una formació “més i més ben vinculades a les necessitats del mercat laboral”.

Al respecte, Mazón ha indicat que “l’administració ha d’ajudar i estar al servici dels veritables protagonistes que són les nostres empreses”. Així, ha posat en valor el pla de simplificació administrativa impulsada pel Consell per a “donar respostes ràpides i eficaces que exigixen els sectors empresarials i els projectes d’inversió”, al mateix temps que ha afirmat que l’Administració “ha de ser un lloc de solucions, no una font d’obstacles”.

Per part seua, el president de la Cambra d’Alacant ha afirmat “les Cambres de Comerç som la segona institució a nivell mundial que més formació impartim, després de les universitats. El nostre valor afegit és que els nostres programes formatius partixen de la demanda de la pròpia empresa per a cobrir les necessitats dels sectors productius. Tot això és possible perquè ens adaptem a les seues necessitats i construïm la nostra oferta sobre la base de la seua demanda directa”.

En este sentit Bany, ha destacat els cursos de qualificació professional Talent Jove, dirigits a jóvens i que compten amb el suport econòmic de Labora, “des que es van crear els cursos PICE, han sigut 16.000 els jóvens que han participat en esta formació i la Cambra d’Alacant ha fet un important esforç atorgant a les empreses ajudes per a la contractació d’estos alumnes. A causa del rotund èxit en 2023 i 2024, des de Cambra hem decidit incrementar l’execució d’este programa per a enguany”.

Però la Cambra d’Alacant no se centra només en els jóvens. També secunda, a través del programa de formació Talent 45+, a les persones majors de 45 anys que necessiten reconvertir-se per a tindre una ocupació. “Des del 2023 hem triplicat la celebració d’estos cursos així com les ajudes de 5.000 euros a les empreses per a la contractació de l’alumnat” ha subratllat Carlos Baño.

El president de la Generalitat també ha subratllat la reforma de la formació professional amb especial atenció en la formació dual perquè “per primera vegada un autònom puga rebre en les seues instal·lacions a un alumne, democratitzant i capilarizando este tipus de formació”.

En este sentit, Bany ha fet una crida a les empreses perquè s’impliquen en la implantació de la FP Dual a la província d’Alacant i que es convertisquen en agents formadors des de la realitat empresarial. “Per a això, contáis amb tot el nostre suport i acompanyament, ja que hem creat la figura del tutor compartit que secundarà tant les labors dels centres de formació professional com les de les empreses que acullen estudiants en la intermediació i els procediments” ha conclòs el president de la Cambra.